یاد شهیدان 🌹

شهدا را فراموش نکنیم

خلبان شهید مرتضی چگنی دلداده و شیفته ولایت بود

  • ۰۰:۱۲

https://bayanbox.ir/view/2981817649450569794/%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%AE%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%B6%DB%8C-%DA%86%DA%AF%D9%86%DB%8C.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ در برنامه روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه، برنامه جوانه های نور ،در گفتگو با همسر و ۲ فرزند دختر شهید خلبان چگنی که حافظان قرآن هستند در خدمت شنوندگان خواهد بود، این شهید بزرگواردر مناطق عملیاتی غرب کشور به همراه پنج تن از همرزمانش در نقاط مرزی کشور(سردشت کردستان) به مقام رفیع شهادت نایل گردید.

سرگرد خلبان شهید مرتضی چگنی در تاریخ ۱۳۵۸/۹/۲۵ در روستای کلنگانه از توابع شهرستان دورود به دنیا آمد. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و دوره متوسطه خود در همان شهر در سال ۱۳۷۷ وارد دانشگاه خلبانی امام حسین (ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

وی قریب به ۱۶ سال سابقه ی خدمت در نیروی هوا فضای سپاه داشت و در طی این سالها توانست رتبه ی اول خلبانی بالگرد ۲۰۵ را در سال ۱۳۸۵ کسب نماید و به عنوان خلبان نمونه در سال۱۳۹۰ برگزیده شد و سرانجام در تاریخ ۱۳۹۱/۶/۴در حین انجام ماموریت کاری در مناطق عملیاتی غرب کشور به همراه پنج تن از همرزمانش در نقاط مرزی کشور(سردشت کردستان) به مقام رفیع شهادت نایل گردید.

گفتگو با خانواده خلبان شهید مرتضی چگنی

خلبان شهید مرتضی چگنی دلداده و شیفته ولایت بود و همواره آرزو داشت به همراه دو دخترش با مقام معظم رهبری دیدار کند، حتی می‌گفت اگر من شهید شوم سایه آقا بالای سرشماست.

خبرگزاری فارس: ماجرای دلدادگی شهید مرتضی چگنی به ولایت/ به تصویر شهید بابایی هم احترام می‌گذاشت

شهید مرتضی چگنی با پروازی عاشقانه به سوی آسمان نشان داد راه شهادت را بر آسمانیان هنوز نبسته‌اند.

عشق و ارادت به خاندان اهل‌بیت (ع) و ولایت‌مداری وی در کنار روحیه شهادت‌طلبی‌اش و ارادت خاصی که به شهید بابایی داشت، مسیر زندگیش را به جایی رساند که فیض عظمای شهادت نصیبش شود.

همسر شهید مرتضی چگنی امروز در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در شهرستان دورود گفت: شهید چگنی در سال 1357 در روستای کلنگانه از توابع شهرستان دورود متولد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در سال 1377 در دانشکده خلبانی امام حسین (ع) پذیرفته و مشغول به تحصیل و پس از مدتی به عنوان افسر وارد کادر پرواز شد.

منصوره قائدرحمتی افزود: از همان دوران کودکی و نوجوانی به اعتقادات دینی از جمله نماز، روزه، ادعیه، قرآن و مخصوصاً رعایت حلال و حرام بسیار پایبند بود.

وی ادامه داد: در سال 1385 با وی ازدواج کردم و از آنجا که بسیار عاشق بچه بودند، خداوند به ما دو فرزند دختر به نام‌های فاطمه و زهرا عنایت کرد.

آرزوی شهادت در جوانی داشت اما می‌خواست پیکرش سالم به دست پدر و مادر برسد

وی افزود: شهید چگنی بسیار انسان ساده‌زیستی بود و همه را هم به ساده‌زیستی دعوت می‌کرد و کم‌ترین تعلقی به دنیا نداشت، رفتارش در منزل بسیار آرامش‌بخش و مهربانانه بود، بسیار مهمان‌نواز و اهل نماز شب و زیارت عاشورا و مخصوصاً زیارت جامعه کبیره بود و آرزو داشت در سن جوانی به شهادت برسد و پیکرش سالم به دست پدر و مادر برسد.

همسر شهید چگنی ادامه داد: اعتقاد زیادی به خواندن نماز اول وقت مخصوصاً در مسجد داشت و در بین اهل‌بیت به حضرت ابوالفضل العباس (ع) ارادت فراوانی داشت از این‌رو تلاش می‌کرد همواره ادب و اخلاق را سرلوحه تمام امورش قرار دهد.

رعایت حقوق و قوانین حتی در جزئی‌ترین موارد 

رحمتی از دیگر خصائص این شهید سرافراز را تاکید بر خمس به موقع مال، رعایت حجاب و صله رحم عنوان کرد و گفت: از دیگر خصوصیات اخلاقی ایشان رعایت حقوق و قوانین حتی در جزئی‌ترین موارد از جمله عبور از چراغ قرمز بود.

وی افزود: پیش از ماه مبارک رمضان ماموریتی در زاهدان داشت و از این‌رو 10 روز قبل از رمضان روزه گرفت.

همسر شهید مرتضی چگنی گفت: با سردار شوشتری دوست صمیمی بودند و آرزو داشتند با ایشان به شهادت برسند که البته ایشان سال گذشته در زاهدان به شهادت رسیدند.

وی یادآور شد: پس از شهادت ایشان متوجه شدیم که این شهید جزو بهترین خلبانان سپاه پاسداران بودند و امسال نیز به عنوان خلبان برتر شناخته شدند.

حتی به عکس شهید بابایی احترام نظامی می‌گذاشت

وی افزود: به شهید سرافراز عباس بابایی ارادت بسیار فراوانی داشت و حتی با دیدن تصویر ایشان احترام نظامی می‌گذاشت و وی را الگوی خود در زندگی قرار داده بود.

همسر شهید مرتضی چگنی گفت: از سال 76 تا امسال به نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت کرد و همواره عاشق ولایت بود و بسیار دوست داشت به زیارت مقام معظم رهبری برود حتی می‌گفت اگر من شهید شوم سایه مقام معظم رهبری روی سر شماست و با شما دیدار خواهند کرد.

همیشه خواستار رسیدگی به مشکلات مردم بود

وی در ادامه از مهم‌ترین دغدغه‌های این شهید سرافراز را رسیدگی به وضعیت مردم و مشکلات آنان عنوان کرد و گفت: به حمدالله انقلاب اسلامی و نظام امروز کاملاً تثبیت شده و به همت جوانان سرافراز در سایه رهبری ولی‌امر مسلمین مستحکم در برابر زورگویان عالم ایستاده است اما همیشه می‌گفت مسئولان باید همت کنند هر چه بیشتر به مردم و مشکلات آنان رسیدگی کنند.

پدر شهید مرتضی چگنی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس، گفت: شهید چگنی بسیار نسبت به پدر و مادر خضوع و خشوع داشت و احترام به پدر و مادر را در هیچ شرایطی فراموش نمی‌کرد.

ولی چگنی اظهار داشت: فرزندم عاشق ولایت و رهبری بود و همیشه به این مسئله افتخار می‌کرد و آن را به زبان هم می‌آورد.

خلبان شهید مرتضی چگنی به همراه هم‌رزمانش چهارم شهریورماه 1390 در جریان مأموریت کاری براثر سانحه سقوط بالگرد در منطقه سردشت کردستان به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

تبیان

شهید مرتضی چگنی
نام پدر: ولی
شغل : خلبان
تاریخ تولد: 31-1-1357 شمسی
محل تولد: لرستان - دورود
تاریخ شهادت : 4-6-1391 شمسی
محل شهادت : ارومیه - سردشت
دلیل شهادت : سانحه سقوط بالگرد
گلزار شهدا: نام گلزار:گلزارمرکزی انگشته شهر: دورود-
لرستان

نوید شاهد

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
بسم رب الشهدا

برای معرفی شهدا

و زنده نگهداشتن یاد شهدا

و ادامه راه آنان

« شهید بلاگ »

یاد شهدا را فراموش نکنیم تا راه شهدا را گم نکنیم.
پیوندها
موضوعات
Designed By Erfan Powered by Bayan