- دوشنبه ۲۹ بهمن ۰۳
- ۱۳:۵۴
شهدای انقلاب اسلامی ایران هر یک برای خود سرگذشتهایی دارند که شنیدن آنها خالی از لطف نیست و میتواند در زندگی به ما کمک شایانی بکند، همانند داستان پر فراز و نشیب «شهید سید حسن جدیری» یکی از شهدای قیام ۲۹ بهمن تبریز که تنها ۲ ماه و ۱۸ روز از پوشیدن رخت دامادیش گذشته بود اما دست سرنوشت و جنایات رژیم پهلوی باعث شد تا نتواند طعم زندگی مشترک و پدر شدن را بچشد. سید حسن جدیری گلابی یکی از شهدای قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز در سال ۵۶ بود.
سید حسن در ۱۰ دیماه ۱۳۳۰ در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود و در سال ۵۶ که اوج خروش انقلابی جدید بود ۲۶ ساله بوده و تحصیلاتی در حد سیکل داشت.
گفتگویی با همسر شهید جدیری
خبری از فعالیتهای انقلابی سید حسن نداشتم و بعد از شهادت، از طریق آشنا و فامیلهای او خبردار شدم. گویی گروهی از جوانان انقلابی که سید حسن هم جزوی از آنها بود به پشت کوههای عینالی میرفتند و اعلامیه نوشته، چاپ کرده و پخش میکردند.
قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز قرار بود برای چهلم شهدای قم تشکیل شود و تقریبا مردم عادی اطلاعی از آن نداشتند که آن روز چه اتفاقی قرار بود انجام یابد و محرمانه بود.
مردم در مسجد قزلی تبریز برای عزاداری جمع شده بودند فرمانده حقشناس یکی از نیروهای دولت پهلوی در جمع مردم با جمله اینکه ببندید در این طویله را آنها را به جوش و خروش انداخت، تظاهرات شروع شد و شعارها یکی پس از دیگری سر داده میشد که فرمانده حقشناس مزدور، قتل اولین شهید قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز یعنی محمد تجلا را به نام خود ثبت کرد.
یکی از وظایف سید حسن در مسافرخانه این بود که تمامی اسامی مسافران را به صورت مکتوب به اماکن ارجاع میداد، روز ۲۹ بهمن سید حسن با موتوری که داشت در حال رفتن به اماکن بود تا اسامی مسافران روز گذشته را تحویل دهد که جلوی خیابان ترمینال سابق تظاهراتی را که مردم از مسجد قزلی شروع کرده بودند را مشاهده میکند و میبیند یک فرد زخمی بر روی زمین افتاده است.
از آنجا که شخصیت مسئولیت پذیری داشت موتور را رها میکند و به کمک فرد مجروح می شتابد که در همان زمان به صورت ناگهانی "فرمانده حق شناس" بیرحم ، سید حسن و چند تن دیگر را به رگبار میبندد.
روز ۲۹ بهمن در خانه پدر و مادرم بودم، منزل ما در دارایی قرار داشت و صداهای تظاهرات و گلوله به وضوح شنیده میشد که شنیدیم بانکها را آتیش زدند و شیشه ماشینها و مغازهها را شکستهاند.
به گزارش ایسنا، تک به تک شهدای انقلاب اسلامی ایران داستانهای جداگانهای دارند و زندگیهای با ارزشی فدای این آب و خاک شده است، همانند شهید جدیریها که دوران جوانی و دوران بسیار خوش نامزدی را فدای کمک به مردم و آزادی ایران کردند تا ما بتوانیم در این روزها با امنیت کامل زندگی کنیم، باشد که همه ما ارزش قطره قطره خون این شهدای عالی قدر را بدانیم.
مزار شهید سید حسن جدیری اول در قبرستان دوهچی قرار داشت که بعدها به دلیل ساختن راه و خیابان به وادی رحمت تبریز منتقل شد.