یاد شهیدان 🌹

شهدا را فراموش نکنیم

شهید اسکندر نیازی ، شهدای خرم آباد

  • ۱۰:۴۸

https://s30.picofile.com/file/8473202418/%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF_%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%DB%8C_%D8%AE%D8%B1%D9%85_%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D8%AF2.jpg

شهید اسکندر نیازی

   بسم الله الرحمن الرحیم»

 هجرت او از اصیل ترین مفاهیم اسلامی است که به درستی از موتور حرکت جامعه و تاریخ اسلام می باشد دو بعد هجرت انفسی ( فرار از فجور به طرف تقوا ) و هجرت آفاقی ( از بلادی به بلادی دیگر رفتن برای نشر دین خدا ) تحقق می یابد و زمینه ساز کلیه جهادهای اسلامی در طول تاریخ بوده است اینک ما بر آنیم تا برگی خون رنگ از حیات دنیوی مهاجری از تبار حسین که پاسدار اسلام و فرهنگ اسلامی بود بر تاریخ حماسه آفرین پیروان علی ع» بیافزاییم ،

برادر مهاجر اسکندر نیازی که بر تمام هواها و ابعادی که باعث می شوند انسان در خویشتن لجنی گرفتار آید رها گشته و در الی المصیر گام گذاشته بود در یکی از فقیرترین و قدیمی ترین محله های خرم آباد به نام درب دلاکان در سال 1325 در خانواده ای متدین و معتقد چشم گشود و از همان روزهای اول همچون دیگر برادران ضربات فقر را چشیده بود لذا در همان اوایل که دیگر بچه های همسالش روزگار را به بازی و ناز می گذراندند او به شاگرد خیاطی و کارگری پرداخت و این کارگری حتی تا آخرین لحظاتی که وارد دانشگاه شد ادامه یافت ، در همان اوان کودکی در میان همسالانش اسوه ای بود از گذشت و محبت ، او ضمن کار و تلاش پیگیر سعی کرد در مکتب بی آلایش پدر قرآن بیاموزد و پدر و مادرش زبانزد کلیه انسان های بی پناه بودند به طوری که در خرم آباد کسی نیست که زنی عفیف و پاکدامن به اسم حاجیه ملک زاده » مامای ماهر به نیکی یاد نکند .

این زن زهراگونه تمام وقت شبانه روزیش در اختیار انسان های فقیری است که کمتر بودجه دارند که به زایشگاه ها مراجعه کنند و به حق بایستی اسکندر نیازی در دامن چنین زنی بی نیاز پرورش یابد و وجودش وقف اسلام و مسلمین گردید .  

اسکندر نیازی دوران دبیرستان را به طور شبانه و متفرقه گذراند و درست که به موازات خروش مسلمانان به رهبری امام کبیر خمینی عزیز در خرداد 42 و تبعید امام و اوج گیری جو خفقان ستم شاهی مبارزات برادر نیازی شروع می شود ، بابی نوین از ابواب مبارزه با مشکلات در زندگی سراسر رنج او گشوده می شود ، اینجاست که روز را به کار می گذراند و شب را به خواندن درس و نیمه های شب را به پخش اعلامیه و پیام های امام به صورت مخفیانه گذراند به طوری که یک از فرزندان او ( پسر بزرگش ) می گفت پدرم شب ها با پای برهنه اعلامیه پخش می کرد که مبادا صدای پای او باعث گردد شناخته شود و مورد تعقیب عمال رژیم شاه قرار گیرد .

شهید بزرگوار دارای سه فرزند به نامهای رضا، محمدمهدی و احسان می باشد.


https://s9.picofile.com/file/8314459376/1_12_.png

نگاهی به زندگی و شهادت شهید اسکندر نیازی

اسکندر نیازی در سال ۱۳۲۵ در یکی‌ از فقیرترین و قدیمی‌ترین محله‌های خرم‌آباد به نام درب‌دلاکان در خانواده‌ای متدین و معتقد چشم گشود و از همان روزهای اول همچون دیگر برادران ضربات فقر را چشیده بود لذا در همان اوایل که دیگر بچه‌های هم‌سالش روزگار را به بازی و ناز می‌گذراندند او به شاگرد خیاطی و کارگری پرداخت و این کارگری حتی تا آخرین لحظاتی که وارد دانشگاه شد ادامه یافت، در همان دوران کودکی در میان هم‌سالانش اسوه‌ای بود از گذشت و محبت، او ضمن کار و تلاش پیگیر سعی کرد در مکتب بی‌آلایش پدر قرآن بیاموزد و پدر و مادرش زبانزد تمام انسان‌های بی‌پناه بودند به‌طوری‌ که در خرم‌آباد کسی نیست که زنی عفیف و پاکدامن به اسم «حاجیه ملک‌زاده» مامای ماهر به نیکی یاد نکند.

نیازی دوران دبیرستان را به‌طور شبانه و متفرقه گذراند و درست که به موازات خروش مسلمانان به رهبری امام خمینی (ره) در خرداد ۴۲ و تبعید امام و اوج‌گیری جو خفقان ستم‌شاهی مبارزات نیازی شروع می‌شود.

وی از طرف حوزه نظام وظیفه بارها تحت تعقیب قرار گرفت ولی مایل نبود در ارتش رژیم شاه سربازی کند به‌طوری که یک بار با لباس مبدل از خرم‌آباد گریخت و به قم رفت و در یکی‌از حجره‌های مدرسه خان در قم ضمن درس طلبگی دروس دبیرستان را هم بدون داشتن معلم مرور می‌کرد و بعد در امتحانات متفرقه شرکت می‌جست تا در سال ۴۹ موفق به اخذ دیپلم ریاضی گردید.

گذشت مبارزات ملت ایران به رهبری امام تأثیر عجیبی بر روح پاک او گذاشت. نیازی در سال ۴۹ با این‌که سرپرستی خانواده پدر را نیز به‌عهده داشت به خدمت سپاهی دانش درآمد و بر اثر چون و چرا نپذیرفتن ضوابط خشک آن زمان نظام او را به دورافتاده‌ترین روستاهای فقیر زنجان یعنی «زواجر» تبعید کرد وی در روستا کلاس‌های آموزشی دینی و تعلیم قرآن تشکیل می‌داد و در زنجان بر علیه انتخابات مجلس شاه به اعتراض برخواست تا در سال ۵۱ خدمت سپاهی را به پایان رسانده و به شغل معلمی در منطقه کوهدشت، پرداخت در این منطقه نیز همان تلاش‌های پیگیر تداوم یافت. لیکن اینجا دست به تشکیل هسته‌های مبارزه مخفی در نشر پیام‌های به‌موقع امام چه اعلامیه و چه نوار داد و در سال ۵۲ به‌ عنوان دبیر راهنمایی در مدارس کوهدشت تدریس کرد‌.

بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی فعالیت خود را در کمیته‌های انقلاب ادامه داد و از اولین بنیان‌گذاران سپاه پاسداران در خرم‌آباد بود.

https://yaftenews.ir/images/stories/portre/eskandar%20niazi%203.jpg

وی مسئول روابط عمومی سپاه و عضو شورای فرماندهی سپاه پاسداران بود وی در انتخابات شورای شهر خرم‌آباد با رأی قابل توجهی عضو شورای شهر گردید. همچنین ایشان از اعضای شورای سرپرستی بیمارستان یک‌صد تخت‌خوابی خرم‌آباد بود تا اینکه به سرپرستی آموزش و پرورش بروجرد منصوب گردید و در همین رابطه بود از دیار خویش هجرت نمود.

وی در این مدت خیلی کوتاه مورد علاقه تمام برادران و خواهران مسلمان بروجرد بود. در اتاقی سرد و دارای یک گلیم پاره در جوار اتاق کار طاقت فرسایش، با غذایی اندک روزگار گذراند و او از همین اتاق برخاست و به قصد انجام مأموریت اداری و تشکیل جلسه شورای شهر شبانه خارج شد که در بین راه مورد سوءقصد منافقین قرار گرفت و با صحنه‌سازی تصادف در سن ۳۵ سالگی به شهادت رسید.

خبرگزاری دفاع مقدس


کتاب «مسافر زمستان» به قلم همسر شهید عضو در کانون‌ «مولی‌الموحدین» رونمایی شد

کتاب «مسافر زمستان» به قلم همسر شهید عضو در کانون‌ «مولی‌الموحدین» رونمایی شد

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از استان لرستان، در ویژه‌برنامه هفته دفاع‌مقدس از سری برنامه‌های «راه سلیمانی» در استان لرستان از کتاب «مسافر زمستان» (خاطرات بانوی ایثارگر حجیه اولیایی) همسر شهید اسکندر نیازی و عضو کانون فرهنگی هنری لرستان  رونمایی شد.

بر پایه این گزارش:  ویژه‌برنامه هفته دفاع مقدس از سری برنامه‌های راه سلیمانی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، مسئول بسیج هنرمندان استان و جمعی از کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان در پاتوق فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد.

«حجیه اولیایی» نویسنده این اثر طی سخنانی اظهار کرد: کتاب «مسافر زمستان» مجموعه‌ای از سال‌ها زندگی مشترک 9 ساله بنده و همسرم شهید اسکندر نیازی است که حاصل این 9 سال زندگی 3 نعمت الهی است که فرزندانم هستند.

وی ادامه داد: در این کتاب، خاطرات اوایل زندگی، حین و بعد از زندگی بیان شده است. امیدوارم ابتدا مورد قبول خداوند و سپس کسانی که کتاب را مطالعه می‌کنند قرار گیرد.

اولیایی افزود: بعد از انجام مصاحبه و تطبیق تاریخ اتفاقات مندرج و منابع مکتوب و همچنین گویاسازی تصاویر و اعلام و اشخاص، کتاب منتشر شد. نگارش کتاب در ژانر خاطره‌نگاری است که در آن توصیفات و زبان روایت از سوی آقای محمدتقی عزیزیان و براساس لحن راوی انتخاب شده است. 

این کتاب در 150 صفحه، مصور از سوی انتشارات پراکنده خرم‌آباد در قطع رقعی با شمارگان 1000 نسخه با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان منتشر شده است.

  • ۱۵
آی تی کده

واقعا عالی بود... دست مریزاد 👏🔥❤️🥀🌹🌸

سلام
ان شاءالله موفق باشید
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
بسم رب الشهدا

برای معرفی شهدا

و زنده نگهداشتن یاد شهدا

و ادامه راه آنان

« شهید بلاگ »

یاد شهدا را فراموش نکنیم تا راه شهدا را گم نکنیم.
پیوندها
موضوعات
Designed By Erfan Powered by Bayan