- سه شنبه ۱۱ بهمن ۰۱
- ۲۳:۰۶
علی مروت سگوند
نام پدر: حاجی مروت
شغل: پاسدار
تاریخ تولد: 3-1-1343 شمسی
محل تولد: لرستان - خرم آباد - سپیددشت
تاریخ شهادت : 4-10-1365 شمسی
محل شهادت : شلمچه
دلیل شهادت :
گلزار شهدا: بدرآباد سفلی شهر:خرم آباد استان
پاسدار شهید علی مروت سگوند اسطوره تقوا شجاعت جوانمردی و ایثار در سوم فروردین ۱۳۴۳ در خانواده ای مستضعف و مذهبی در روستای چنار خشکه کاکاشرف از توابع بخش پاپی دیده به جهان گشود.
از همان اوان کودکی زیرک و باهوش و شجاع و درعینحال چنان معصوم آرام بود که گویی مرگ را هر لحظه با چشمان خود میدید.
وی پس از سپری شدن دوران طفولیت وارد دبستان شد پس از مهاجرت خانواده ایشان به روستای بدرآباد علیا جهت ادامه تحصیل در دورهی راهنمایی مشغول به تحصیل شد این دوره را نیز به اتمام رسانید.
او امام را شناخته بود و به او عشق میورزید و حرفهای امام را نصب العین خود قرار میداد و الگویش امام بود با شروع جنگ تحمیلی و با استفاده از رهنمودهای امام عزیزمان با روحی تزکیه شده و استعدادی قوی جهت حفاظت از اسلام و دستاوردهای انقلاب اسلامی به جبهه اعزام شد پس از مدتی در سال ۱۳۶۱ در جزیره مینو خرمشهر از ناحیه دست مجروح شده و یک انگشت خود را از دست داد.
اما بعد از چندی دوباره همچنان فعالانه در جبهههای نبرد و عملیات مختلف شرکت میکرد. در عملیات والفجر ۹ با عنوان نیروی تخریب شرکت نموده و پس از اتمام عملیات با تنی خسته و مجروح به خانه برگشت هنوز مدتی نگذشته بود که عملیات حاج عمران شروع شد او خود را سریعاً به منطقه عملیاتی رساند و مردانه در این عملیات شرکت نمود.
رشادتها و دلاوریهای او برای همیشه در خاطر همرزمان و دوستان باقی است. وی در این عملیات بهشدت مجروح و دچار موج گرفتگی شد بطوریکه برای مدتی شنوایی یکی از گوشهای خود را از دست داد بعد از بهبود وضع جسمانی خود دوباره راهی جبهه شد در پاییز ۱۳۶۵ در یک عملیات گشتی شناسایی به همراه چند تن از همرزمان خود از جمله جمشید سلیمانی در منطقه جفیر بر اثر برخورد با مین بشدت مجروح شد و با بدنی پر از ترکشهای آهنین به خانه برگشت وی هنوز بدنش مصدوم و تیر خورده بود و عمل جراحی انجام نداده بود که خبر عملیات جدیدی در منطقه شلمچه به او رسید وی خود را با بدنی مجروح به منطقه رساند و سرانجام در شب سوم دیماه ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۴ به آرزوی دیرینهاش که شهادت در راه خدا بود نائل آمد.
قسمت هایی از وصیتنامه شهید علی مروت سگوند
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و درود به امام زمان و نایب بر حقش امام خمینی زمانی شروع به نوشتن وصیتنامه میکنم که شاید چندساعتی به آغاز عملیات باقی نمانده باشد و چون نوشتن وصیت را یک امر شرعی میدانم از این جهت شروع به نگارش کردم. باید گفت هر کس که به مبدأ و معاد اعتقاد دارد باید یک روز در مرحلهٔ انتخاب قرار گیرد و چون اعتقادش حق است پس سعی میکند که در گروه و جبههٔ حق قدم بردارد و وجود خود را در عرصه فروش قرار دهد در اینجا خریدار خداوند است و فروشنده بندگان او پس چه معاملهای بهتر است از اینکه انسان با خدا و رب و مولای خود معامله کند بنابراین باید گفت که هرکس به خدا و امام زمان ایمان دارد باید در وادی حق از همهچیز خود دست بردارد. چند نکته که باید متذکر شوم این است که پدر و مادر عزیزم شما خیلی برایم زحمت کشیده و خواب شما را گرفتهام و در طول عمر چندساله خود کاری برای شما نکردهام از شما یک تقاضا دارم و آن این است که مرا حلال کنید و در زندگی صبر و بردباری را پیشه خود کنید صبر و بردباری را شما پدر و مادرم باید از خاندان اهلبیت باید بیاموزید.
سخنی با برادران و خواهرانم:
برادرم دنیا دنیای آزمایش است آزمایشی که در آن اگر کسی قبول نشود عذاب الهی شامل حال او خواهد شد پس سعی کنید در این مرحله از انقلاب امتحان خوبی پس دهید. و تو خواهرم حجابت را حفظ کن و تنها با تو این حرف را دارم که حجاب تو از خون شهید اثرش بیشتر است. در پایان از تمامی اهل فامیل و دوستان طلب حلالیت دارم.
پیامی برای همسر مهربانم:
امام را تنها نگذارید و بدانید که امام حجت خداوند برماست. پس او را روی چشمان خود قرار دهید.
والسلام
علی مروت سگوند
ایسنا/لرستان
«راهیان خرابات»؛ یادنامه شهدای اخلاص منتشر شد