- چهارشنبه ۳ آبان ۰۲
- ۲۱:۲۶
شهید عبدالمحمد معظمی گودرزی
نام پدر: حسین
سن هنگام شهادت 39 سال
تاریخ تولد1338/04/03
تاریخ شهادت1377/10/05
سازمان نداجا - نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
زندگینامه شهید عبدالمحمد معظمی گودرزی
در سال 1338 در روستای چهاربره از حوالی شهرستان بروجرد استان لرستان در یک خانواده ی متوسط اما مذهبی چشم به جهان گشود. نامش را عبدالمحمد گذاشتند. تحصیلات ابتدایی را در همان روستا گذراند و برای ادامه تحصیل به بخش اشترینان رفت و تا سوم راهنمایی تحصیل کرد. با توجه به خانواده ی 12 نفره ی آنان و نیاز مالی شدید خانواده تحصیل را رها و به کار مشغول شد تا کمک خرج خانواده باشد؛ بنابراین بیش از سوم راهنمایی تحصیل نکرد.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اما در همان سال در اوج درگیری ها و تظاهرات ها پس از شرکت فراوان در تظاهرات ها و تمایل شدید به تشکیل جمهوری اسلامی به استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد. دوره ی آموزشی را به مدت 2 سال در شمال گذراند و پس از آن به بندرعباس رفت و در ناو خدمت کرد. سالهای جنگ را مداوم جهت پاسداری از مرزهای آبی و خاکی به ماموریتهای جنگی، جزایر و جبهه های جنگ اعزام شد و حتی زمان جنگ با شهید مصطفی چمران همرزم بود. فردی متعهد دلسوز و پایبند به جمهوری اسلامی بود.
در خرداد سال 1361 با یکی از اقوام پدری ازدواج کرد و دوران زندگی را با همسری مهربان و صبور سپری کرد. همسری که مظهر ایثار و گذشت و فداکاری بود.
دفاع از کشور برایش مهم تر از این بود که در کنار همسر و چهار فرزندش باشد با وجودیکه عاشق خانواده اش بود. در سال 1361 خبر شهادت برادر کوچکتر با وجودی که ضربه ی سختی را از نظر روحی بر او وارد کرد او را در دفاع از میهن اسلامی مصمم تر کرد.
از نظر مالی مشکلات فراوانی را او و خانواده اش متحمل شدند اما همواره شکرگذار بود. همه ی مشکلات کوچکترین خللی بر ایمان او وارد نکرد.
پس از چند سال خدمت در نیروی دریایی ادامه تحصیل داد و توانست مدرک دیپلم بگیرد.
در اکثر ماموریت ها شرکت داشت. فردی صبور و باایمان بود و کوچکترین اعتراض و گله و شکایتی نداشت. رسته اش موتور بود یا به عبارتی موتوریست بود یعنی تعمیر موتورهای ناو را برعهده داشت. فردی متخصص و کارآزموده بود. بنابراین جهت تعمیر و نگهداری موتور های ناو از تخصص وی استفاده ی مفید می کردند.
پس از 20 سال خدمت صادقانه در نیروی دریایی ارتش و در آب و هوای نامناسب و دریانوردی های طاقت فرسا و طولانی یک روز در حالی که در حال آماده سازی ناو بندرعباس جهت شرکت در ماموریت بود در اثر ترکیدگی مخزن سوخت داخل ناو و انفجار شدید پس از پرتاب شدن به دریا به طرز غم انگیزی به درجه ی رفیع شهادت نائل گردید و همسر و چهار فرزندش را تنها گذاشت و به جایگاه والایی میان بندگان خدا رسید.
بدن مبارک وی را در شهرستان بروجرد و در زادگاهش به خاک سپردند.
یادش گرامی و راهش پررهرو باد
برادرش هم داوطلب بسیجی بوده که در سال ۶۱ به شهادت رسیده است: