- سه شنبه ۸ آبان ۰۳
- ۱۱:۵۱
شهید محمدحسین فهمیده (بسیجی 13 ساله)
محمدحسین فهمیده در روز هشتم آبان سال 1359 به درجه رفیع شهادت نایل آمد. محمد حسین فهمیده در اردیبهشت سال 1346 درخانواده ای مذهبی درمحله پامنار قم دیده به جهان گشود. وی دوران کودکی خودرا درهمان شهر گذراند و درسال 1352 به مدرسه رفت. سال پنجم ابتدایی به دلیل انتقال خانواده اش به کرج، به این شهر آمد. در بحبوبه ی جنگ تحمیلی روح او نیز همچون صدها جوان و نوجوان عاشق این کشور به تلاطم درآمد و در نخستین روزهای جنگ تحمیلی تصمیم گرفت که به جبهه برود. وی علیرغم مشکلات فراوان و سن کم، خود را به جبهه های نبرد حق علیه باطل رسانید و در این زمان بود که با توجه به کوچکی سن، رشادت های بسیاری را ازخود نشان داد. کیفیت شهادت او را به این گونه توصیف کرده اند:
وی و رفیق همرزمش محمد رضا شمس، در سنگر بودندکه توسط تانک های رژیم بعثی محاصره می شوند. محمدرضا شمس دوست و همسنگرحسین در این میان زخمی می شود و حسین با سختی و مشقت بسیار او را به پشت خط می رساند. وی به جایگاه قبلی خود برگشته و می بیند تانک های عراقی به طرف رزمندگان درحال حرکت اند. حسین درحالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته بود به سمت تانک ها حرکت می کند. تیری به پای او می خورد و او از ناحیه پا مجروح می شود. وی با این حال خود را به تانک می رساند و با استفاده از نارنجک موفق می شود، تانک را منفجر کند. با این انفجار، سایر تانک ها دست به عقب نشینی می زنند.
هنگامی که خبر شهادت دلیرانه ی آن طفل دوازده ساله از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود، حضرت امام خمینی(ره) در پیامی می فرمایند:
«رهبر ما آن طفل دوازده ساله ای است که با قلب کوچک خود -که ارزشش ازصدها زبان و قلم بزرگ تراست- با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
پیکر او در بهشت زهرای تهران قطعه 24 ردیف 44 شماره 11 مدفون است.
از آنجا که دانش آموز شهید و رزمنده بسیجی، محمد حسین فهمیده، با ایمان و بینش عمیق و استوار درجنگ با دشمن، پیش قدم شد و با نیل به شهادت، درس شجاعت، فداکاری و مقاومت را به همه بسیجیان و امت حزب الله آموخت، امام بزرگوار ازاین نوجوان دوازده ساله، به عنوان رهبر یاد فرمودند. بدین گونه، نام و یاد او، منشأ حماسه های بزرگ شده و تحول عظیمی درشیوه های دفاع مقدس و نبرد رزمندگان اسلام ایجاد کرد و راه پیروزی و سرافرازی را یکی پس ازدیگری هموارساخت. امروزه، شهید فهمیده، ازاصالت های دفاع مقدس می باشد.
زندگینامه شهید محمدحسین فهمیده
دانـش آمـوز (شـهید ). او در روسـتای سراجه قم در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. چهار سال اول ابتدایی را در همان شهر و نزد یـک معلـم روحانی گذراند
و سال پنجم ابتدایی و اول و دوم راهنمایی را به دلیل انتقال خانواده اش بـه کـرج در آن شهر سپری نمود. در این دوران که مصادف با وقایع انقلاب
اسلامی بود، او با توزیع اعلامیـه هـا و نوارهای سخنرانی امام خمینی (ره) فعالیت کرد . در روز ورود امام به ایـران بـه دلیـل مـصدومیت، در بیمارستان بستری بود و بعد از ترخیص با اصرار او، به همراه خانواده به دیدار امام شتافت.
با صدور فرمان امام در مورد تشکیل نیروی بسیج، او نیز برای فراگیری فنون جنگی و رزمی و آموزش اسلحه به عضویت بسیج درآمد. دوازده ساله بود که در پی اغتشاشات کردستان، به آن منطقه عزیمـت نمود، اما به دلیل کمی سن موفق به این کار نشد. با شروع جنگ تحمیلی، خود را به شهرهای جنـوبی رساند و در جریان تجاوز نیروهای عراقی به خرمشهر مجروح و به بیمارستان ماهشهر منتقـل گردیـد.
وی قبل از بهبودی کامل به خط مقدم بازگشت و هرچه تلاش کرد بـا مخالفـت فرمانـده خـود بـرای ماندن در آن منطقه روبهرو شد . از اینرو برای اثبات
شایستگی خود، بدون اسلحه بـه میـان نیروهـای دشمن رفت و با لباس مبدل و اسلحه نیروهای عراقـی بازگـشت و بـدین ترتیـب اعتمـاد و اطمینـان مسئول گروه را به توانمندی و توانایی خود جلب نمود و موفق شد که مجوز ماندن در خط را بگیرد.
بعد از بهبودی در دومین بار مجروحیت در ۲۷ مهرماه ۱۳۵۹ و بازگشت به خط مقدم، در منطقه کوت شـیخ نزدیک ایستگاه راه آهن خرمشهر، با نیروهای عراقی درگیر شد. با زخمی شدن محمدرضا شمس، دوسـت همرزمش، او را به پشت خط مقدم انتقال داد و در بازگشت به سنگر، متوجه تهاجم تانکهای عراقـی بـه سمت رزمندگان اسلام شد. وی برای متوقف کردن آنها با بستن نارنجک به کمر خود به سمتشان رفت و بدون توجه به مجروح شدن از ناحیه پا به راه خود ادامه داد و با انفجار نارنجک در میان دشمن، هم خود به شهادت رسید و هم باعث کشته شدن و فرار دشمن گردید.
روز بعد، خبر عملیات استشهادی و غرورآفرین وی در جنگ از رادیو پخش شد.
بقایای پیکـرش بـه تهـران انتقال و در بهشت زهرا (س) دفن گردید. دو سال بعد هم داود برادرش به درجه شهادت رسید.
امام خمینی (ره) در پی شهادت محمدحسین فهمیده در پیامی فرمود: زنـده نگـه داشـتن یـاد حادثـه شهادت دانش آموز بسیجی فهمیده، از اصالت های دفاع مقدس می باشد.
محمد حسین فهمیده در ۱۳ سالگی در خرمشهر به شهادت رسید.
محل دفن: قطعه ۲۴ / ردیف ۴۴ / شماره ۱۱