- پنجشنبه ۳۰ دی ۰۰
- ۱۲:۲۶
شهدا را فراموش نکنیم
شهیدان ره صد ساله عارفان و سالکان را یک شبه طی کردند.
«شهید جعفر محمدیان» در تاریخ بیستم بهمن ماه 1344، در خانوادهای مذهبی و زحمتکش در روستای «قراجه قبای هشترود» دیده به جهان گشود. در سن هفت سالگی وارد مدرسه شد و به تحصیل پرداخت. دوره ابتدایی را موفقیت پشت سر گذاشت. او از زادگاهش به شهرستان کرج نقل مکان کرد و به کار برای امرار معاش مشغول گردید. برای سرنگونی رژیم شاهنشاهی از هیچ کوشش دریغی نمی کرد.
به گزارش ملایریها، دو تن از شهدای گمنام کاروان معراجیون مجنون که به همراه شهدای غواص در جنوب کشور تفحص شده بودند در اسلام آباد ملایر با شکوه هر چه تمام و حضور گسترده مردم و مسئولین به خاک سپرده شدند.
مردم و مسئولان ملایر با حضور گسترده در این مراسم ضمن تجدید میثاق مجدد با آرمان های شهدا باز هم نشان دادند که ایرانیان هیچ گاه راه شهدا را ترک نخواهند کرد.
این دو شهید والامقام 20 و 23 ساله بودند و در منطقه مرز زبیدات عراق تفحص شدند.
این مادر شهید به استقبال تشییع دو شهید گمنام که در اسلام شهر ملایر آمده است. 29 مرداد 1394 متن خبر
شهید علی معظمی گودرزی
فرزند : محمدحسن
تاریخ شهادت : ۱۳۵۹/۰۷/۱۶
محل شهادت : خرمشهر
محل دفن : گلزار شهدای شهرستان بروجرد
سوم اسفند ۱۳۳۴، در شهرستان آبادان چشم به جهان گشود. پدرش محمدحسن و مادرش گلی نام داشت. تا پایان دوره راهنمایی درس خواند. سال ۱۳۵۹ ازدواج کرد. به عنوان افسر ارتش در جبهه حضور یافت. شانزدهم مهر ۱۳۵۹، با سمت راننده آمبولانس در خرمشهر به شهادت رسید. پیکرش مدت ها در منطقه بر جا ماند و سال ۱۳۸۳، پس از تفحص در بهشتشهدای شهرستان بروجرد به خاک سپرده شد.
تنگه ابوقریب و منطقه فکه روی نقشه ایران
تنگه در دریا به آبراهه ای بین دو خشکی اشاره می کند (مانند تنگه هرمز) اما تنگه در خشکی به دره ژرف و کوچک یا گذرگاه باریکی اشاره دارد که عبور از آن دشواری های خاص خود را دارد (مانند تنگه ابوقریب در شمال غربی خوزستان،جنوب شرقی استان ایلام). تنگه ابوقریب که چاه های ابوقریب هم در آن منطقه قرار دارد، در نزدیکی دشت عباس در جاده اندیمشک – دهلران قرار دارد. در واقع “تنگه ابوقریب” نام تنگه ای بسیار استراتژیک است که در منطقه فکه در شمال غرب استان خوزستان قرار دارد. (دشت عباس - موسیان)
عراق در سال ۶۷ به تنگه ابوقریب حمله کرد و به همین علت تنگه ابوقریب تبدیل به نقطه ای از ایران شد که آخرین عملیات ایران پیش از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در آن انجام شد. قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت یکی از قطعنامه های شورای امنیت است که در ۲۹ تیر ۱۳۶۶ ، برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق صادر شد. قطعنامه ۵۹۸ از نظر کمی و تعداد واژه های به کار گرفته شده مفصل ترین و از نظر محتوا اساسی ترین و از نظر ضمانت اجرایی قوی ترین قطعنامه شورای امنیت در مورد جنگ ایران و عراق بود. این قطعنامه بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد ولی دو روز مانده به سالروز صدور آن و در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ از سوی ایران پذیرفته شد یعنی پانزده روز بعد از سقوط هواپیمای مسافری پرواز IR655 به دست آمریکا.
گردان عمار برای مقابله با حمله صدام فراخوانده شدند...
شهید عباس معظمی گودرزی که پس از 36 سال به کشور بازگشت
شهید عباس معظمی گودرزی، فرزند شاعلی، اول فروردین ماه سال 1340 در منطقه اشترینان شهرستان بروجرد در استان لرستان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا سیکل ادامه داد و بعد به مشاغلی همچون کارمند و متصدی پرداخت. هنوز ازدواج نکرده بود که از طریق لشکر 27 محّمد رسول الله(ص) به جبهه اعزام شد. سرانجام در سن 21 سالگی در 25 تیرماه سال 1361 در منطقه "شلمچه" مفقودالاثر شد. او در عملیات رمضان مجروح و اسیر شد، اما در همان زمان اسارت و قبل از انتقال به کشور عراق به درجه رفیع شهادت نائل شد. پیکرش در منطقه ماند و در شمار شهدای مفقودالجسد قرار گرفت. حالا با تلاش گروههای تفحص شهدا پس از 36 سال به کشور بازگشت و از طریق کارت شناسایی، هویتش مشخص شد. و پس از تشییع با شکوهی در گلزار شهدای اشترینان ماوی گرفت.
خاطرات برادر و مادر شهید
پاسدار شهید محمد معظمی گودرزی
فرزند : علی دوست
تاریخ شهادت : ۱۳۶۶/۱۱/۰۱
محل شهادت : استان سلیمانیه عراق ارتفاعات اطراف شهر ماووت
محل دفن : گلزار شهدای روستای قائد طاهر - بروجرد
سایت یاد امام و شهدا
یکم اردیبهشت ۱۳۳۰، در روستای قائدطاهر شهرستان بروجرد به دنیا آمد. پدرش علیدوست (فوت۱۳۳۳) و مادرش خدیجه نام داشت. تا دوم نهضت سواد آموخت. سال ۱۳۵۰ ازدواج کرد و صاحب سه پسر و دو دختر شد. به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت. یکم بهمن ۱۳۶۶، در ماووت عراق بر اثر اصابت ترکش به سر، شهید شد. مزار او در روستای قائدطاهر از توابع اشترینان بروجرد واقع است.
منبع: نوید شاهد
حتما با علی اشرف معظمی گودرزی در یک جبهه بوده اند چون تاریخ و محل شهادتشان یکی است.
شهید محمد معظمی گودرزی
فرزند حشمت اله
تاریخ تولد: 1341/08/21
محل تولد : روستای ملمیجان - بروجرد
سن هنگام شهادت: 23 سال
تاریخ شهادت: 1364/11/02
محل شهادت: ابوقریب
مزار : بهشت شهدای بروجرد
صفحه شهید در سایت شهدای ارتش
شغل : نظامی
چون شغل پدرش نظامی بود ممکن است محل تولدش خرمشهر بوده ولی اهل روستای ملمیجان بروجرد بودند و منزلشان در شهر بروجرد بود
منبع: امامزاده پیرنو
شهید احمد خواجه گودرزی
تاریخ ولادت: 3 شهریور 1342
تاریخ شهادت: 27 اسفند 1362
شهید احمد خواجه گودرزی در روستای دهدز از توابع شهر ایذه خوزستان بود در سال 1347 به اصفهان آمدند. و در لنجان به تحصیل ادامه داد. در 1362/12/27 در جزیره مجنون عملیات خیبر شهید شد.
ابتدا در طایفه اورک بختیاری بود مهاجرت کردند به سده لنجان. و در محل فعال فرهنگی بود کلاسهای قرآن را اداره می کرد کتاب توزیع می کرد در گردان محمد رسول الله (ص) تیپ قمربنی هاشم (ع) بود . در مرحله اول عملیات والفجر4 در سنندج مجروح شد .
وصیت نامه شهید احمد خواجه گودرزی
مسجد امام سجاد(ع) بروجرد در دوران دفاع مقدس ۲۴ شهید را تقدیم انقلاب کرده است که این شهدا در سنین ۱۶ تا ۲۹ سال و از اقشار مختلف بسیجی، طلبه، معلم، دانشجو، سرباز، پاسدار، کارمند بودند.
مسجد امام سجاد(ع) بروجرد در برههای از زمان مزین به حضور عالمی وارسته و با اخلاق به نام آیتالله رحمتالله صاحبالزمانی(ره) بود، این مسجد در دوران دوران دفاع مقدس ۲۴ شهید را تقدیم انقلاب کرده است که این شهدا در سنین ۱۶ تا ۲۹ ساله قرار داشتند و آنها از قشرهای مختلف اعماز بسیجی، طلبه، معلم، دانشجو، سرباز، پاسدار، کارمند بودند .
از جمله شهدای این مسجد میتوان از شهید سیدسعید حسینی، سیدعلی حسینینسب، علی مجلسی، احمد میری، کلی کماسی، ناصر موسیوند، محسن زالی، محمد بختیاری، محسن غرسبانروزبهانی، سعدی موسیوند، همایون دولتشاهی، حمیدرضا سیف، منوچهر نوایی، عزتالله میری، محسن محمدی، محمدعلی فاضل، محمدرضا زارع، کیومرث معظمیگودرزی، مسعود ماکنانی، عباس معظمیگودرزی، جواد موسیوند، امیرحسین بیرانوند، احمد گودرزیانی و علیاحمد گودرزی نام برد.
از این شهدا که همگی دستپرورده آیتالله صاحبالزمانی(ره) بودند و از پای مکتب و منبر وی برخاسته و رشد کردند، دو شهید یعنی معلم شهید علی مجلسی و طلبه شهید احمد میری فرزند و نوه آیتالله صاحبالزمانی بودهاند که در سنین ۳۰ و ۲۰ سالگی قرار داشتهاند.
جالب اینجاست که این شهدا در مکان معینی سمت راست مسجد در نمازهای جماعت آیتالله صاحبالزمانی شرکت میکردند.تمام شهدای مسجد امام سجاد(ع) مرید آیتالله صاحبالزمانی بودند و استاد صاحبالزمانی نیز علاقه خاصی به آنها داشت و در شهادت هر یک از آنها مانند شهادت فرزندشان ناراحت میشدند و در تشییع پیکر پاکشان شرکت میکردند.
در گفتوگوی مادر شهید گودرزی با دفاع پرس مطرح شد؛
گروه حماسه و جهاد دفاع پرس: شهید «احمد گودرزی» همزمان با پیروزی انقلاب در سال ۵۷ متولد شد. در سالهایی که وی در حال رشد و نمو بود، انقلاب نیز در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی بود که دشمنان برای آن به وجود آورده بودند؛ احمد انگیزه جهاد در راه خدا را نیز با خود رشد داد تا جایی که زمانی که کوس جنگ در سوریه و در دفاع از حریم اهل بیت (ع) به صدا در آمد، به جبهه نبرد علیه گروهکهای تروریستی رفت و پس از دو مرتبه رفتن به سوریه، در ۱۴ اسفند ۹۴ به آرزوی خود یعنی شهادت رسید.
روحشان شاد🌹